Tájékoztatás az illegális hulladék felszámolásáról

Megtörtént az illegális hulladéklerakók felszámolása Sajópálfala község területén

Sajópálfala Község Önkormányzata támogatást nyert az Innovációs és Technológiai Minisztérium (a továbbiakban Támogató), valamint az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (a továbbiakban Lebonyolító) által kezelt „Tisztítsuk meg az Országot!” program keretében illegális hulladéklerakók felszámolására. A Támogató 2021. november 9-én kelt támogatói okirata alapján községünk bruttó 19.685.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a fent nevezett feladat ellátására.

Önkormányzatunk a nevezett összegből három megvalósítási helyszínen, Sajópálfala 042; 043; 034 hrsz. ingatlan területén mindösszesen 350 m3 illegálisan elhelyezett hulladékot gyűjtöttük össze összesen 118.400 kg össztömegben, melyek szakszerű kezeléséről is gondoskodtunk. Az előzetes becsléseknek megfelelően a területen mintegy 110 m3 építési törmelék, 30 m3 zöld hulladék és 210 m3 vegyes hulladék volt található.

Az illegális hulladéklerakók felszámolását követően szeretnénk a területen fokozni a rendőri, polgárőri jelenlétet, hogy ezáltal a megtisztított helyszíneken hosszú évekig ne ismétlődhessen meg a hulladék felhalmozása.

A projekt sikeres megvalósítása érdekében egy professzionálisan erre szakosodott, hulladékgazdálkodással foglalkozó céggel szerződtünk az Észak-Recycling Kft-vel, aki nem csupán a hulladéklerakók felszámolásáról gondoskodott, hanem az így elszállított hulladék kezelésével kapcsolatban is megfelelő jogosultsággal és szakmai hozzáértéssel járt el. A hulladékgazdálkodó cég kiválasztásánál nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy olyan céget tudjunk kiválasztani, aki a szakmai feltételeken túl földrajzilag is kötődik településünkhöz, valamint a költséghatékonysági szempontokat szem előtt tartva a legkedvezőbb árat adja.

Önkormányzatunk ezúton is szeretné megköszönni az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, valamint az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, hogy támogatásukkal hozzájárulnak településképünk javításához.

#tisztitsukmegazorszagot #tmop #innovaciosestechnologiaiminiszterium

Megszakítás