Cím: 3714 Sajópálfala, Rákóczi út 10/a
Web: 
http://kenethozokmonostor.hu

A Kenethozókról elnevezett női monostort 2016. április 16-án szentelte fel a három görögkatolikus főpap: Fülöp metropolita, Atanáz püspök és Ábel apostoli kormányzó atyák. Az itt élő nővérek a keleti monasztikus szerzetesi hagyományt követő  szerzetesek. Tehát nem egy szerzetesrendhez, kongregációhoz tartoznak, hanem az alapító Miskolci Egyházmegye püspökének joghatósága alatt működő önálló monostorhoz.

Napjaik keretét Egyházunk zsolozsmájának végzése alakítja: 5-kor kezdődik a nap az utrenyével, majd a Szent Liturgia, a déli imaóra, a vecsernye és a kis esti zsolozsma azok a szertartások, melyeket közösen végeznek. A monostor kápolnájában a szertartásokon másokat is szívesen látnak, akik szeretnék megismerni a bizánci rítus liturgikus hagyományát. A nap többi részét a lelki olvasmány, az egyéni imádság, illetve a munka tölti be.

Méhviaszos mártott gyertyákat készítenek műhelyükben, a kerti munka, a növénytermesztés is a tevékenységek közé tartozik, számos más alkalmanként végzendő feladat mellett. Fontos szempont, hogy a munkák a monostor területén végezhetőek legyenek, hogy más külső zaj, tevékenység ne zavarja meg az elmélkedést, a szüntelen imára való törekvést. A monostor hét nővér befogadására alkalmas és egy vendégszoba biztosítja a lehetőséget az érdeklődőknek, imádságos csendre vágyóknak, hogy akár több napon keresztül bekapcsolódjanak a monostor életébe.

A Monostor Alapítványának számlaszáma: 10700086-67715646-51100005

Megszakítás