Tájékoztatás Antitest vizsgálatról

Tisztelt Sajópálfalai lakosok!

Arnóton és Sajópálfalán a vakcináció jól halad, elég sok az oltott személy. Természetesen örülnénk és elégedettek lennénk, ha elérnénk a legalább 80%-os védettséget, kétkörös oltottságot.

Azonban mi az oltások számával az erős középmezőnyben vagyunk.
A közösségi portálokon gyakran elmélkednek a védettségen, ennek mérhetőségén. Számos cég kínál lehetőséget arra, hogy az antitest szintet számszerűsítve, azaz kvantitatív értékkel igazolja. Az általam ismert szakirodalomban ennek legfeljebb kutatási szinten történő feldolgozás esetén tulajdonítanak jelentőséget. Az egyszerű, közönséges minőségi, kvalitatív vizsgálat elegendő annak igazolásához, hogy az oltott személy antitest szinten védett-e. Sokféle ún. normál értéket, tól-ig határt adnak meg, ezért az egyes cégek eredményei kevéssé összehasonlíthatók.
Mint minden  vakcina esetében, itt is jelentősége van a humorális (antitestes) és cellularis (sejthez kötött) immunitásnak.
Én magam is végzem az antitestes kvalitatív vizsgálatot, meg is hirdettük. A tesztanyag árát és a munkadíjat, költségeket felszámítva 9.000 Ft-ért hirdettük meg a vizsgálatot.Ezt most 8.000 Ft-ra csökkentem. 

Az arnótiaknak és sajópálfalaiaknak egyaránt elérhető, bejelentkezés alapján. Hangsúlyoznám, hogy a humorális, antitestes védettség igazolásához elegendő az általam végzett kvalitatív teszt, szakmailag nem bír lényegesen nagyobb jelentőséggel a kvantitatív meghatározás; mindkettő egyaránt igazolhatja a védő immunglobulinok jelenlétét.

Dr. Molnár Imre

Megszakítás